fbpx

Vad säger ditt visitkort om dig?

Jag läser ofta inlägg där företagare skriver om hur ute det är med visitkort och att man inte ska ha det för att allt är digitalt nu. Är jag den enda som faktiskt föredrar att få ett visitkort? Missuppfatta mig inte, alla kontaktuppgifter till ditt företag bör finnas på nätet, en webbplats är alltid bra att ha, men för mig kan det aldrig ersätta ett fysiskt kort. För mig är kortet ett komplement till webbplatsen. Sen menar jag inte att man ska dela ut sitt visitkort hur som helst till höger och vänster, jag ger mitt kort till de människor som tillhör min målgrupp.

Hur tänker du kring att ha ett visitkort?

Jag tänker såhär:
Poängen med mitt visitkort är att det ska förmedla känslor hos mottagaren som är förknippade med mitt företag och ge ett bra intryck. För i längden så kommer man ihåg en känsla och ett intryck längre och tydligare än man, exempelvis, kommer ihåg ett namn. 

När jag ger ut mitt kort brukar folk alltid stanna upp lite och kommentera det. De flesta brukar tycka att det känns lyxigt, får en känsla av att det är bra kvalitet och lite ovanligt eftersom det är fyrkantigt istället för rektangulärt. Och det är precis DET som jag är ute efter! Med mitt visitkort vill jag förmedla att jag skapar produkter med kvalitet och samtidigt visar jag att jag skapar saker som är unika och står ut från mängden, saker som får folk att stanna till! För mig är det viktigt.

Sen är jag visserligen lite gammaldags och gillar att få en fysisk lapp med ens kontaktuppgifter i handen, som jag smidigt kan sätta ner i väskan och gå igenom hemma i lugn och ro. Jag gillar inte att behöva ta upp telefonen när jag pratar med någon för att anteckna vad deras webbplats heter, och har jag stavat det rätt, ska det vara .se, .com, .nu eller något annat. Nej, den tiden lägger jag hellre på att prata om viktigare saker, som till exempel vad företaget gör och vilka tjänster/produkter som erbjuds. Dessutom brukar det oftast sluta med att jag glömmer bort att jag har skrivit upp kontaktuppgifterna och de gömmer sig bland alla mina 10.000 anteckningar, men väskan är något jag regelbundet rensar och har jag visitkort där lär det inte dröja länge innan jag påminns om att spana in webbplatsen eller ringa företaget. 

Har du ett visitkort? Har du någonsin funderat på vilken känsla det sänder ut?

PS behöver du visitkort, marknadsföring eller webbplats finns jag här!
Följ mig gärna på Instagram @mediacreative.se

Visitkort

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *